Onbestuurbaar vliegtuig maakt noodlanding in Portugal

In Portugal heeft een passagiersvliegtuig van de Kazachse luchtvaartmaatschappij Air Astana een noodlanding moeten maken nadat het problemen had ondervonden met het commando- en controlesysteem. Dat heeft een officier van de Portugese luchtmacht gezegd. Het vliegtuig had zes bemanningsleden aan boord en geen passagiers. 

Er werden twee F-16 gevechtsvliegtuigen ingezet om het toestel te begeleiden. Op Twitter staat een fragment waarop de piloot tegen de luchtverkeersleiding zegt dat hij het toestel terug onder controle heeft. Na ongeveer een uur heeft het toestel een noodlanding kunnen maken op de luchthaven van Beja, die ligt ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Lissabon. Niemand raakte gewond.

Op 2 oktober vloog het toestel voor het laatst naar Lissabon. Volgens Portugese media zouden er ondertussen onderhoudswerken aan het toestel zijn uitgevoerd. Het vliegtuig kan 100 passagiers vervoeren. 

Meest gelezen