Voor 200.000 euro aan naaimachines gestolen bij bedrijf uit Zonhoven

Dieven hebben voor 200.000 euro aan naaimachines gestolen uit een bedrijf in Zonhoven. Het bedrijf verdeelt naaimachines van gerenommeerde merken, zoals Singer of Pfaff.

De inbraak werd vrijdagochtend vastgesteld door een werknemer. De inbrekers knipten eerst de draad van de omheining door rond het bedrijf en maakten daarna een gat in de muur. Zo kwamen ze uit in het magazijn waar de dure naaimachines staan. Het gaat om een enorm goed voorbereide diefstal, volgens zaakvoerder Koen Evers, de dieven zijn heel doelgericht te werk gegaan.

"Ze wisten exact in welke rekken ze de dure toestellen moesten zoeken, en dat in een donkere hal in het midden van de nacht." Het gaat om elektronische naaimachines en borduurmachines met een verkoopwaarde tussen de 1.000 en de 12.000 euro. 

Moeilijk eindejaar

Het bedrijf is wel verzekerd voor diefstal, maar kan nu bepaalde leveringen niet doen. "Het wordt zo voor ons een moeilijk eindejaar", zegt Evers, "het is heel heel erg." De politie onderzoekt de zaak, onder andere door camerabeelden te bekijken van het hele industrieterrein. "We hopen zo toch echt dat een deel van de voorraad nog teruggevonden wordt."
 

Meest gelezen