Videospeler inladen...

Verschillende vroege ongevallen en tunnel dicht in herfstige ochtendspits: meer dan 350 kilometer file

Op verschillende snelwegen zijn vanmorgen al ongevallen gebeurd, en dat leidt tot erg vroege files. In Aalter was de E40 naar Brussel vanmorgen een tijdje versperd. En in Antwerpen zijn er problemen aan de bevrijdingstunnel. Tijdens de ochtendspits kan het nog hard regenen. 

Veel regen, wind en maandagochtend: in de herfst is dat het ideale recept voor een moeizame ochtendspits. Rond acht uur vanmorgen stond er al meer dan 350 kilometer file, onder meer door een aantal ongevallen. "Het is een zware spits, maar niet uitzonderlijk voor dit seizoen," zegt verkeersexpert Hajo Beeckman. "We zijn het na de lange droge periode niet meer gewend, maar bij regenweer is dit een normale spits in de herfst."

Op de A12 in Antwerpen is een vrachtwagen met een betonmolen gekanteld, net na de Bevrijdingstunnel richting Brussel. Voor het takelen is de tunnel tijdelijk dicht, en dat kan grote hinder veroorzaken, zegt ook Beeckman: "Het zuiden van Antwerpen kan daar last van hebben,  zeker op de lokale wegen." (Lees verder onder de beelden)

Videospeler inladen...

In Aalter is vanmorgen een auto met een aanhangwagen gekanteld op de E40. Daardoor waren de drie rijstroken naar Brussel vanmorgen vroeg al versperd. Het verkeer kon er alleen over de pechstrook, en er ontstond al vroeg een een lange file.

Ook op E313 en de E17 gebeurden vanmorgen al ongevallen.

Meest gelezen