Albanese moordenaar die jarenlang dubbelleven leidde in ons land veroordeeld voor valsheid in geschrifte

De rechter in Ieper heeft een Albanese moordenaar die een dubbelleven leidde in ons land veroordeeld voor valsheid in geschrifte. De man dreigt nu zijn Belgische nationaliteit te verliezen.

In Ieper is een man van Albanese afkomst veroordeeld, omdat hij zich jarenlang voor iemand anders had uitgegeven.

Een heel nieuw leven na een moord in Italië

Het verhaal gaat terug tot in 2000. In Italië wordt een 20-jarige prostituee vermoord. Al snel komt de Albanese man in het vizier voor de moord. Maar voor de speurders hem kunnen vatten, vlucht hij naar ons land. En dus moet het Italiaanse gerecht hem bij verstek veroordelen. De man krijgt in Italië levenslang.

Intussen heeft de man in België een heel nieuw leven opgebouwd. Met een valse naam en een valse geboortedatum kan hij Belg worden. Hij vestigt zich in Geluwe, in West-Vlaanderen, trouwt en krijgt drie kinderen. Al die tijd kan hij tussen de mazen van de Belgische en Italiaanse justitie glippen.

Tot de speciale eenheden in 2015 plots bij hem binnenvallen. Italiaanse speurders hadden de man ontdekt omdat hij telefoontjes pleegde met het buitenland. Hij wordt overgeleverd aan Italië, waar hem een nieuw proces wacht. Zijn straf? 17 jaar cel - al mag hij die in een Belgische gevangenis uitzitten. 

Voor de rechtbank van Iepers moest hij zich vanmorgen verantwoorden voor valsheid in geschrifte, valse naamdracht en oplichting. Hij wordt veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 156 euro. Daardoor kan hij zijn Belgische nationaliteit verliezen.

Meest gelezen