Familie Blokker zet gelijknamige winkelketen in de etalage

De Nederlandse familie Blokker zet haar meerderheidsbelang in de gelijknamige winkelketen in de etalage. Volgens een woordvoerder van Blokker zijn er momenteel verkennende gesprekken gaande. Dat bevestigt een woordvoerder van Blokker na uitspraken van president-commissaris Michiel Witteveen in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Het gaat al jaren slecht met winkelketen Blokker. Omdat de formule van de winkels met keuken- en huishoudspullen achterhaald bleek te zijn is de afgelopen jaren flink de bezem door het concern gehaald. 

Blokker lijdt zwaar onder de concurrentie met goedkopere ketens zoals Action en de stijging van internetshopping. Om deze concurrentie te counteren, besliste de familie Blokker om de winkelformule op te frissen.

De koerswijziging ging gepaard met de sluiting van honderden winkels en het schrappen van bijna 1.900 banen in de Benelux.  In België besliste Blokker eind 2016 om 63 van de 190 Belgische winkels te sluiten en 279 van de ruim 900 banen te schrappen. 

De familie Blokker besloot ook om zich voortaan volledig te richten op de Blokker-keten zelf. Andere ketens zoals Leen Bakker, Intertoys en Xenos zijn verkocht. Nu vallen alleen nog de ketens Big Bazar en Maxi Toys onder het Blokker-concern. Het is de bedoeling dat die ketens ook van de hand worden gedaan.

Meest gelezen