AFP or licensors

Ingestorte brug in Genua wordt volgende maand gesloopt

Wat nog overblijft van de brug die afgelopen zomer instortte in Genua, wordt vanaf 15 december gesloopt. Dat laat de burgemeester van Genua weten. In de plaats komt er een brug die ontworpen is door de bekende Italiaanse architect Renzo Piano. Bij de instorting van de brug vielen 43 doden.

De burgemeester van Genua, Marco Bucci, is verantwoordelijk voor de heropbouw, na het drama dat op 14 augustus 43 mensen het leven kostte. In een interview met de Italiaanse nieuwszender SkyTG24 meldde hij dat vanaf 15 december eerst het westelijke deel van de brug wordt gesloopt, daarna ook het oostelijke. Bucci had eerder beloofd dat de brug nog voor kerst afgebroken zou worden.

Meteen daarna moet begonnen worden met de bouw van een nieuwe brug. Die is ontworpen door de Italiaanse toparchitect Renzo Piano, die in Genua geboren is. Maar eerst moet nog beslist worden wie de bouw mag uitvoeren. Ook de huizen onder de brug zullen afgebroken worden. Maar ook voor de bouw van een nieuwe wijk loopt nog een internationale openbare aanbesteding. Volgens burgemeester Bucci van Genua zou de nieuwe brug tegen 2020 klaar moeten zijn.

Intussen loopt er nog altijd een gerechtelijk onderzoek naar hoe de brug kon instorten.  Er zijn verschillende onderzoekspistes, van gebrekkig onderhoud tot constructiefouten. De brug werd uitgebaat door Autostrade per l'Italia, een bedrijf dat een groot deel van  de snelwegen in Italië beheert. Dat bedrijf was ook verantwoordelijk voor het onderhoud. 

Meest gelezen