Abdij van Averbode gaat ook abdijtafels verkopen

Naast abdijbier, -brood en -kaas valt ook het meubilair van de broeders van de Nobertijnen in Averbode in de smaak. En dus gaat de Abdij van Averbode ook abdijtafels verkopen.

Veel bezoekers aan het bezoekerscentrum "Het Moment" in Averbode vragen waar die mooie tafels en buitenbanken gemaakt worden. “Die worden gemaakt door twee sociale economiebedrijven”, zegt broeder Eric Seghers. “Vanuit die interesse is het idee ontstaan om een grote en een kleine abdijtafel te laten ontwerpen, en die te koop aan te bieden."

Tafels met een verhaal

"De abdijtafels hebben op zich al een verhaal, maar ze worden ook gekocht met een verhaal. Onlangs werd er een tafel gekocht als een huwelijkscadeau, en er is er ook al eentje cadeau gedaan bij een 25-jarig huwelijk", zegt broeder Eric Seghers trots. "En bij voldoende interesse kunnen ook bijgepaste banken en of stoelen gemaakt worden. Een deel van de opbrengst gaat trouwens naar de projecten van Vredeseilanden."

voorbeeld van een abdijtafel van de Nobertijnen in Averbode

Ambachtelijke tafels

Het massieven houten tafelblad wordt gemonteerd door de ambachtslieden van Alito en het onderstel van de tafel, gemaakt uit stevige metalen poten, wordt ambachtelijk vervaardigd in de werkplaatsen van De Brug. De tafel is beschikbaar in de formaten (in cm) 90 x 180 of 100 x 250.

De kleinere tafel kost 1.400 euro en de grote 1.600 euro en als je dat wil wordt ook het logo van de abdij aan op de tafel aangebracht.

Meest gelezen