Videospeler inladen...

Bosbranden treffen ook celebrity's: Will Smith op de vlucht, Cher in tranen en villa van Miley Cyrus verwoest

De bosbranden in Californië slaan ook ongemeen hard toe in Malibu, de kustplaats ten westen van Los Angeles, bekend van de populaire tv-serie "Baywatch" én waar menig Hollywoodster een luxueuze residentie heeft. Lady Gaga en Will Smith sloegen al op de vlucht, Caitlyn Jenner zag dan weer haar huis nipt aan de vlammenzee ontsnappen. Gerard Butler en Miley Cyrus vonden hun villa helaas verwoest terug. En Charlie Sheen... die beleefde de schrik van zijn leven met zijn vader.

Niemand ontsnapt aan de bosbranden, ook celebrity's niet. Caitlyn Jenner, realityster en een van de meest bekende transgenders in de Verenigde Staten, verloor haar huis net niet. Jenner evacueerde met haar vriendin Sophia Hutchins toen de vlammenzee naderde. Intussen is ze al teruggekeerd om de schade op te meten, maar haar huis blijkt nipt ontsnapt te zijn aan de vlammenzee. "We hebben véél geluk gehad", herhaalt en benadrukt ze op Instagram.

Jenners stiefdochter Kim Kardashian en haar gezin, die in het naburige Calabasas wonen, hadden precies een uur de tijd om hun koffers te pakken. Zij vonden onderdak bij broer Rob Kardashian. "We zijn allen veilig en dat is het belangrijkste", stelt Kim Kardashian.

Popzangeres Lady Gaga behoort ook tot de onfortuinlijken en sloeg op de vlucht. Voor haar is het bang afwachten. "Ik denk aan diegenen die te lijden hebben onder de bosbranden en die hun huis of iemand verloren hebben. Ik zit hier samen met vele anderen te wachten of mijn huis in vlammen is opgegaan. Het enige wat we kunnen doen is bidden voor elkaar." Lady Gaga bedankt alle reddingswerkers en noemt hen "helden".

Will Smith werd door zijn nerveuze dochter Willow naar buiten gestuurd om de situatie in te schatten. Hij spot in een zelfgedraaid filmpje een dikke rookpluim op een heuvel in de buurt en ziet een blusvliegtuigje passeren. De acteur en zanger besluit meteen veiligere oorden op te zoeken. "De rook is echt dichtbij. We zitten niet in de evacuatiezone, maar ik vertrouw het niet en we gaan weg."

Zowel "Pirates of the Caribbean"-acteur Orlando Bloom als zangeres Cher uiten hun bezorgdheid. Bloom ziet de rode gloed aan zijn huis naderen en dankt de hardwerkende brandweerlui. Cher huivert bij de gedachte dat ze haar optrekje in Malibu dreigt te verliezen. De ster woont er al -en erg graag- sinds de jaren 70.

Acteur Charlie Sheen raakte even in paniek toen hij er niet in slaagde om zijn vader Martin Sheen (foto) telefonisch te bereiken. Martin dook later op bij een evacuatieplek op het strand waar ook tv-ploegen stonden. Voor het oog van de camera stelde hij zijn familie gerust. "Ik ben oké. Ik bevind me op Zuma Beach en we zullen wellicht de nacht doorbrengen in de auto."

Acteur Gerard Butler vond zijn huis en auto verwoest terug, en postte een selfie van de ravage op Instagram. "Dit zijn hartverscheurende tijden voor Californië", schrijft hij. 

Miley Cyrus, die eveneens in Malibu woont, post geen foto maar laat op Twitter weten dat ook haar woning compleet verwoest is. "Mijn huis staat er niet langer, maar de herinneringen met familie en vrienden blijven", luidt het. Iedereen -haar huisdieren en partner Liam Hemsworth- was tijdig in veiligheid gebracht. De zangeres roept voorts op om vooral te doneren, om slachtoffers te helpen.

Volg VRT NWS ook via Instagram:

Meest gelezen