AFP or licensors

Israël en Hamas bestoken elkaar: toestand in de Gazastrook escaleert verder

In de Palestijnse Gazastrook zijn twee doden en drie gewonden gevallen bij Israëlische luchtaanvallen. Israël spreekt van een reactie op tientallen raketten die afgevuurd zijn richting het zuiden van Israël. Door de Palestijnse raketten is één Israëlische gewonde gevallen. Gisteren al voerde het Israëlische leger een militaire operatie uit in Gaza. Daarbij vielen zeven Palestijnen doden, onder wie een leider van Hamas.

Op beeld van het Israëlische leger is te zien hoe tientallen raketten boven het zuiden van Israël onderschept worden. Er zou een Israëlische gewonde gevallen zijn, toen een raket op een bus was gevallen. De Palestijnse Hamas, die de Gazastrook controleert, spreekt van een vergeldingsactie. Gisteren zijn een leider van de radicale beweging en zes andere Palestijnen gedood bij een Israëlische militaire operatie. Vandaag werden de Palestijnse doden begraven.

Intussen lanceerde het Israëlische leger een nieuwe ronde van luchtaanvallen tegen militaire doelwitten als reactie op de aanval. 

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een bezoek aan Parijs onderbroken en keerde vanochtend terug om de toestand van dichtbij op te volgen.

Meest gelezen