Michael Van Peel stopt met eindejaarsconferences: "Alles is gezegd, tijd voor iets anders"

Stand-upcomedian Michael Van Peel stopt na de komende editie met zijn eindejaarsconferences "Van Peel overleeft". Dat zegt hij in de podcast van zijn collega Alex Agnew. "Het is dit jaar mijn tiende editie. Dat is een mooi moment om af te sluiten." Van Peel zal wel comedy blijven maken. 

Al tien jaar lang trekt Van Peel van december tot februari door Vlaanderen met zijn samenvatting van het afgelopen jaar. "Ik heb altijd gezegd dat ik het niet zou blijven doen. De tiende editie is een mooi moment om het hoofdstuk af te sluiten", zegt de comedian. "Wat ik wilde zeggen, heb ik gezegd. Ik moet altijd andere moppen verzinnen over dezelfde feiten."

"Het voelt een beetje als het uitmaken met een lief", zegt Van Peel. "Maar als ik alle voor- en nadelen op een rijtje zet, dan bleken de voordelen om het te blijven doen vooral managementargumenten te zijn. Het gaat net goed, de kijkcijfers stijgen, enzovoort. Maar dat zijn geen argumenten om aan comedy te doen. Ik wil niet in herhaling vallen of vastgeroest raken."

En dus is het na februari tijd voor wat anders. Wat precies, dat is nog niet duidelijk. "Ik blijf sowieso wel comedy doen, maar ik zou graag opnieuw een volwaardige show maken die een heel seizoen kan meegaan. Daarnaast zijn er ook nog andere zaken die ik wil bekijken. Er zijn ook tv-projecten die al even op de plank liggen. Mijn grote droom is nog steeds om een talkshow te maken als "Last week tonight with John Oliver", waarbij satire en factchecking wordt gecombineerd."

Meest gelezen