Ravage na brutale inbraak bij twee bedrijven in Olen

De politie is op zoek naar de inbrekers die een ware ravage aangericht hebben bij twee bedrijven aan de Industrielaan in Olen. De schade is bijzonder groot, de buit bijzonder klein.

Zaterdagnacht zijn inbrekers binnengedrongen bij Opticom en Bingo Service, in Olen. Ze zouden het gemunt hebben op de kluiskamer van Bingo Service, een bedrijf van kansspelen. En om die ruimte te bereiken, hebben de dieven bij de twee bedrijven héél veel schade aangericht. 

Drilboren, koevoeten en slijpschijven

"Ze hebben een heel parcours afgelegd. Systematische hebben ze elk raam geforceerd en stukgemaakt. Ze namen onderweg drilboren mee, koevoeten, slijpschijven. Zo liepen ze door de gebouwen, sloegen ze een gyprocwand stuk, en om in de kluiskamer te geraken, hebben ze met een drilboor een gat gemaakt met een diameter van 40 centimeter", zegt een aangeslagen Dirk Nuyts van Bingo Service. 

200 euro buit

In de kluiskamer werd vroeger de inhoud van de kassa's bijgehouden, maar intussen ligt er nog nauwelijks contant geld, alleen waardepapieren. Daarom konden de daders weinig buitmaken. "Amper 200 euro. Maar de schade is véél groter: alleen de kapotte ramen zullen ons al minstens 30.000 euro kosten", zegt Dirk Nuyts.

De politie heeft de camerabeelden intussen bekeken en is op zoek naar de daders.
 

Meest gelezen