Na vier dagen staking: vakbonden en directie Bpost bereiken voorakkoord

De vakbonden en de directie van Bpost hebben een voorakkoord bereikt over de werkomstandigheden in het bedrijf. De afgelopen vier dagen waren er stakingen bij Bpost, maar vanmiddag beslisten de vakbonden om vanavond het werk te hervatten. Morgen wordt het voorstel voorgelegd aan het personeel.

"Het akkoord vormt een  belangrijke basis om het welzijn van het personeel te garanderen en de toekomstplannen van Bpost verder te zetten", zegt ACOD-secretaris Jean-Pierre Nyns. Het voorakkoord gaat dus maar over een deel van de eisen van de vakbonden. Over wat precies, wil Nyns nog niet zeggen. "Morgen raadpleegt elke vakbond de achterban. Dan zullen we zien of de basis goed genoeg is om voort te onderhandelen."

Volgens de directie van Bpost moet het akkoord "het vertrouwen herstellen en beantwoorden aan de verwachtingen van het personeel omtrent werkdruk".

Eerder vandaag werd al duidelijk dat het personeel van Bpost vanavond weer aan de slag zou gaan, na een staking van vier dagen. Op dat moment was er nog geen akkoord. 

Meest gelezen