Werk bij Bpost wordt vanavond hervat, wel nog geen akkoord

Bij Bpost zal het personeel het werk vanavond het werk hervatten. Vakbonden en directie zijn tijdens onderhandelingen overeengekomen om dat de staking één dag vroeger dan gepland beëindigd wordt. Een akkoord is er nog niet.

Na vier stakingsdagen is er nog geen witte rook bij Bpost, maar er kringelt wel al wat rook naar buiten.  In een gemeenschappelijke mededeling laten het bedrijf en de bonden weten dat er vooruitgang geboekt werd in de bespreking van de voorstellen die op tafel liggen.

"Ze vormen een belangrijke basis voor een akkoord omtrent het welzijn van de medewerkers en de toekomstplannen van Bpost, met als doel het vertrouwen te herstellen", klinkt het.

Tevreden

De directie benadrukt dat ze bijzonder tevreden is met de geboekte vooruitgang en dat de dienstverlening opnieuw verzekerd kan worden op een cruciaal moment voor haar klanten.

De bonden en de directie gaan nu "in alle sereniteit verder werken om de verschillende afspraken verder te concretiseren tot een finaal akkoord". Beide partijen onthouden zich voorlopig van verdere commentaar, luidt het in de gezamenlijke mededeling.

Vertrouwen

Minister van Telecom en Post Alexander De Croo (Open VLD) is tevreden dat het werk bij Bpost vanavond wordt hervat. "Dat is een belangrijk signaal en een teken van vertrouwen", zegt de vicepremier.

De Croo is tevreden dat de dialoog heeft geleid tot het hervatten van het werk, zegt hij. "Dat is een belangrijk signaal en een teken van vertrouwen." Hij hoopt nu dat de dialoog "in alle sereniteit en met respect voor elkaar wordt verdergezet".

Het personeel van Bpost heeft de afgelopen dagen gestaakt omdat ze de werkdruk bij het postbedrijf te hoog vinden. De Croo hoopt dat "bonden en directie snel tot concrete afspraken komen om de rekruteringsproblemen op te lossen, de werkdruk beheersbaar te houden en het bedrijf klaar te stomen om ook in de toekomst sterk en succesvol te blijven."

Meest gelezen