Auto rijdt zich vast op houten brug in bos

Het moet een ontnuchterende ervaring geweest zijn, toen een autobestuurder dacht een houten brug op Mont Brome, in de Canadese provincie Quebec, te kunnen overrijden, maar dan moest constateren dat die toch wat te licht uitviel voor zijn Cadillac. De opmerkelijke beelden, die ruim een week geleden gemaakt werden, gingen de afgelopen dagen viraal.

Het was immers een mountainbiker, die toevallig passeerde, die de auto en zijn bestuurder opmerkte. De man die duidelijk verstrooid leek, kon geen weg meer uit. Hij zou de verkeersborden in de buurt verkeerd hebben geïnterpreteerd, waardoor hij dacht dat de brug wel sterk genoeg was voor voertuigen. Maar het ging hier dus duidelijk alleen om een brug, bestemd voor wandelaars en mountainbikers.

"Dit is toch duidelijk een weg die niet bestemd is voor dergelijk vervoer", aldus een plaatselijke woordvoerder aan nieuwswebsite La Tribune. De politie liet nadien een graafmachine aanrukken om de auto uit zijn hachelijke positie te halen.

De autobestuurder kwam er uiteindelijk vanaf met een geldboete.

Meest gelezen