Brandweerlui trekken naar Nepal om collega's te helpen

Een team van 16 Belgische brandweerlieden vertrok gisteren naar Nepal om daar opleidingen te geven aan hun Nepalese collega's. Het team werd op de luchthaven van Zaventem uitgewuifd door minister van Binnenlandse zaken Jan Jambon.

Geen opleiding

Bij de 16 brandweerlieden is ook Hilde Gielis uit Duffel. “Ik ga mij vooral bezig houden met EHBO”, vertelt ze. “Nepal is een gevaarlijk gebied voor branden en aardbevingen. Wij gaan de mensen daar levensreddende handelingen leren zodat ze op zo'n momenten een meerwaarde voor elkaar en voor zichzelf kunnen zijn.”

13 ton materiaal

De afgelopen maanden was het team ook al in de weer. Zo werd ruim 13 ton aan materiaal verzameld voor de brandweer in Nepal. Dat materiaal is intussen  ter plaatse. Tijdens de opleidingen zullen de Nepalese brandweerlieden leren hoe ze het materiaal moeten gebruiken.

Meest gelezen