Videospeler inladen...

Chinese e-commercegigant Alibaba op weg naar Luik, Michel: "De aantrekkelijkheid van België heeft overtuigd"

De Chinese webwinkelgigant Alibaba zal zijn eerste Europese logistieke hub neerplanten bij de luchthaven van Luik. Dat schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws. De woordvoerder van de luchthaven laat aan onze redactie weten dat de onderhandelingen in elk geval de laatste fase zijn ingegaan. De voorbije weken zijn er overigens al enkele vluchten geweest tussen Luik en de thuisbasis van Alibaba. Premier Charles Michel (MR) reageert erg tevreden op het nieuws.

De voorbije maanden is stevig onderhandeld om Alibaba naar ons land te krijgen. De komst van de e-commercereus kan honderden jobs opleveren. Begin juli werd topman Jack Ma nog ontvangen door premier Charles Michel (MR) en verschillende regeringsleden lieten toen verstaan dat het Chinese bedrijf inderdaad een groot distributiecentrum ging creëren in België. 

Maar ook Nederland aasde op Alibaba, ook de Nederlandse premier Mark Rutte had vorige zomer een ontmoeting met een delegatie van de Chinese webwinkel. Nu laat de Europese directeur van Alibaba in De Tijd en Het Laatste Nieuws dat het bedrijf zijn Europese distributiecentrum wel degelijk naast de luchthaven van Luik gaat bouwen.

De woordvoerder van de luchthaven zegt aan VRT NWS dat de onderhandelingen "in de goeie richting evolueren en op het punt staan om tot een einde te komen". De komende dagen wordt een definitief akkoord verwacht. "Maar er is maar een akkoord als er een akkoord is en op dit moment is er nog niet getekend", klinkt het nog enigszins voorzichtig bij de luchthaven van Luik.

De voorbije weken zijn er alvast twee keer per week vluchten geweest tussen Luik en Hangzhou, de thuisbasis van Alibaba.

Premier Michel: "De aantrekkelijkheid van België heeft overtuigd"

Premier Michel klopt zich op de borst. "Na verschillende ontmoetingen met de baas Jack Ma, bevestiging dat Alibaba investeert in Luik", schrijft Michel op Twitter. "De aantrekkelijkheid van België heeft overtuigd. Goed nieuws voor de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van ons land."

Ook minister van Werk Kris Peeters (CD&V) reageert erg tevreden dat Alibaba voor ons land kiest. Hij trok vorige week nog naar China om te praten met de top van Alibaba.

Videospeler inladen...

Meest gelezen