Wegen en Verkeer moet 26.000 euro schadevergoeding betalen na weghalen beschermde meidoornhaag

Het Agentschap Wegen en Verkeer moet 26.000 euro betalen aan een galeriehouder uit Knokke. Het agentschap had vier jaar geleden ten onrechte zijn beschermde meidoornhaag weggenomen. De rechter geeft de galeriehouder nu gelijk, maar die gaat toch in beroep, omdat zijn verlies volgens hem haast dubbel zo groot is.

Een schadevergoeding van 26.000 euro moet het Agentschap van Wegen en Verkeer betalen aan een galeriehouder in Knokke. Dat heeft de rechter in Brugge beslist.

Gevaar voor fietsers

Het agentschap had zijn meidoornhaag vier jaar geleden laten wegnemen, omdat ze volgens het agentschap gevaarlijk was voor fietsers. De rechter volgde die redenering niet. Snoeien was al voldoende geweest, zegt de rechter. De haag bevindt zich in Dudzele rond een domein van de galeriehouder. Het domein is bekend, omdat tweesterrenchef Danny Horseele er tot enkele jaren geleden nog een restaurant had.

Hoger, lager

De galeriehouder is dus niet tevreden met de 26.000 euro. Hij heeft berekend dat het 50.000 euro zou kosten om een nieuwe meidoornhaag te zetten. Dus wil hij dat bedrag graag terugkrijgen en gaat hij in beroep.

Meest gelezen