Everzwijnen ploegen golfterrein om in Houthalen

Everzwijnen hebben afgelopen nacht lelijk huisgehouden op het golfterrein in Houthalen. Op een tiental plaatsen hebben ze grote stukken gras omgewoeld. Er is voor duizenden euro's schade.

Het golfterrein van Houthalen ligt vlak langs het natuurgebied Ten Haagdoornheide en was daarom ook uitgerust met een schrikdraad om de everzwijnen buiten te houden. "De schrikdraad werkt, die hebben we vanmorgen nog getest maar blijkbaar zijn de dieren er hier of daar toch onderdoor geraakt", zucht Philippe Vanderstricht van de Koninklijke Limburgse Golf. "De helft van de holes zijn beschadigd. Hole 12 hadden we net opnieuw ingezaaid omdat we daar zoveel droogteschade hadden deze zomer. En die is nu opnieuw beschadigd."

Jong geweld

"Je ziet aan de pootafdrukken dat het vooral jonge dieren waren, misschien met één of twee zeugen", zegt Vanderstricht. "Maar je merkt hoeveel schade die ook al kunnen aanrichten hé." De golfers laten er hun dagje sporten niet door bederven: "We spelen ROND de hopen omgewoeld gras maar voor het personeel is het natuurlijk een pak extra werk. Maar het jachtseizoen is open, dat ze maar opletten, die everzwijnen", lachen ze.

De golfclub gaat nu met het agentschap voor Natuur en Bos bekijken of er nog andere maatregelen kunnen genomen worden om nieuwe schade te voorkomen.

 

 

 

Meest gelezen