Gezocht: beeldje voor overleden vrouw uit groot oorlogskunstwerk in Zillebeke

Wie een beeldje gemaakt heeft voor het grote kunstproject in de Palingbeek bij Ieper, mag het vanaf donderdag ophalen. Stefaan Moeyaert uit Veldegem, bij Zedelgem, wil absoluut zijn eigen beeldje terug. Hij had het speciaal gemaakt als eerbetoon aan zijn overleden vrouw.

"Het beeldje betekent alles voor mij. Mijn vrouw was van bij het begin betrokken bij het kunstproject. Helaas heeft ze het eindresultaat nooit kunnen bewonderen. Ze overleed in 2016 aan kanker", zegt Stefaan.

Speld in een hooiberg

"Ik heb twee beeldjes gemaakt. Eentje voor mezelf en eentje voor haar. In haar beeldje heb ik haar naam gegrift: Ann Lema. Ik wil dat beeldje absoluut terug. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg, maar ik hoop op de goodwill van de mensen. Donderdag waag ik ook mijn kans: ik ga op zoek tussen die 600.000 beeldjes. Daarnaast ga ik ook mijn verhaal bekend maken. Zo zijn de mensen op de hoogte en gaan ze misschien extra goed zoeken", vertelt Stefaan.

Foto Kurt

Meest gelezen