Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

In Arizona zijn ze klaar met tellen, senaatszetel verrassend naar Democraten

Een week na de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten, zijn in de staat Arizona eindelijk ook de stemmen geteld geraakt. De senaatszetel ging verrassend naar de Democraten, maar dat verandert niets aan de meerderheid in de Senaat: die blijft Republikeins.

Het was spannend, in Arizona. Maar uiteindelijk haalde Kirsten Synema, de Democratische kandidate het van een andere vrouw, Martha McSally van de Republikeinen. Opmerkelijk, want sinds 1994 was de zetel ononderbroken in Republikeinse handen. 

Sinema haalde het met een nipte voorsprong van 1,7 procent. Nu de uitslag in Arizona bekend is, blijft het wachten op nog twee senaatszetels. In Mississippi moeten we nog wachten tot eind deze maand en in Florida was de uitslag zo nipt, dat er opnieuw geteld moet worden.

Meest gelezen