Kruispunt Pottelberg wordt veiliger maar zonder "Vierkant Groen"

Het pas heraangelegde kruispunt aan de Pottelberg in Kortrijk wordt veiliger voor fietsers. Maar het "Vierkant Groen" dat het stadsbestuur vraagt, kan er nog niet komen. "Daarvoor moet de nieuwe wegcode eerst klaar zijn", zegt het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen.

Het kruispunt aan de Pottelberg is nog maar enkele weken open maar is niet veilig. Er gebeurde al een zwaar ongeval met een fietser. De stad Kortrijk vraagt aan het Agentschap Wegen en Verkeer om er een 'Vierkant Groen' in te voeren. Dat betekent dat alle fietsers op het kruispunt op hetzelfde moment groen licht krijgen. Da's veiliger want op dat moment staan alle auto's dan stil voor het rode licht.

Maar zo'n vierkant groen is voorlopig niet mogelijk, zegt Dirk Vanhuysse van Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen: "Daarvoor moet de nieuwe wegcode er eerst zijn. In afwachting daarvan gaan we het kruispunten veiliger maken maar dat mag niet de doorstroming van het verkeer niet al te zwaar belemmeren."

Hoe én wanneer het kruispunt aan de Pottelberg veiliger wordt voor fietsers, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen