Politie ontdekt leeuwenwelp in Lamborghini op Champs Elysées in Parijs

Een leeuwenwelp in een Lamborghini. Dat is de bijzondere ontdekking van de Franse politie gisteravond op de Champs Elysées in Parijs. De bestuurder is opgepakt, het welpje wordt opgevangen. De vondst blijkt niet uitzonderlijk te zijn in Frankrijk.

Iets na 20 uur gisteravond werd een leeuwenwelp ontdekt tijdens een politiecontrole. Het dier werd aangetroffen in een gehuurde Lamborghini. De bestuurder werd opgepakt, het welpje werd opgevangen door 30 Millions d'Amis, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van dieren. 

In oktober werd in Frankrijk al een man veroordeeld tot zes maanden gevangenis voor het houden van een leeuwenwelpje in zijn appartement in Val-de-Marne. En ook dat zou geen geïsoleerd geval zijn. Zo zei de procureur tijdens het verhoor dat de aanwezigheid van drie andere leeuwenwelpjes in de Parijse buitenwijken nog wordt onderzocht. Daarnaast werd er volgens de douane enkele dagen eerder nog een ander leeuwenwelpje teruggevonden in een autogarage in Marseille.

Meest gelezen