Mol sloopt douanegebouwen langs E34 in strijd tegen transmigranten

De oude douanegebouwen langs de E34 in Mol zullen gesloopt worden, omdat ze te veel transmigranten aantrekken. "Er moest iets ondernomen worden", vertelt burgemeester Paul Rotthier aan RTV.

Populair bij transmigranten

De oude douanegebouwen worden vaak gebruikt door transmigranten die erin overnachten. Overdag proberen ze dan in vrachtwagens te klimmen op de parkings in de buurt om zo richting Engeland te reizen.

Afbreken

De laatste twee maanden moest de politie bijna elke week illegalen van het terrein halen. Afgelopen weekend werden er nog 9 opgepakt. De gemeente Mol heeft nu samen met het Agentschap Wegen en Verkeer beslist om het gebouw af te breken. 

Wanneer de douanegebouwen in Mol exact gesloopt gaan worden, is nog niet duidelijk.

"Kost veel tijd en moeite"

"Maar er moet dringend iets ondernomen worden, het kost de gemeente te veel tijd en moeite", vertelt burgemeester Paul Rotthier. "Wij treffen regelmatig mensen aan die al eens zijn gevat en ook het bevel hebben gekregen om het land te verlaten. Onze diensten hebben daar relatief veel werk mee, en krijgen vaak een aantal uren later het bevel vanuit Brussel dat de transmigranten mogen beschikken."

Meest gelezen