Videospeler inladen...

"Opa Pokémon" (70) uit Taiwan speelt Pokémon Go met 15 gsm's tegelijk

Pokémon Go, het spel dat de virtual reality van de Pokémon-wereld mengt met de werkelijkheid, was in ons land op het hoogtepunt van zijn populariteit in de zomer van 2016. Maar voor de gepensioneerde Chen San-yuan uit Taiwan lijkt het jachtseizoen nog maar pas open.

Chen San-yuan uit Tapei speelt allang geen spel meer. De 70-jarige gepensioneerde richtte zijn hele leven in volgens de regels van Pokémon Go, het smartphonespel gebaseerd op augmented reality.   Zo fietst hij dag en nacht door de Taiwanese hoofdstad met een waaier van smartphones op zijn stuur gemonteerd.

Chen, bijgenaamd “Opa Pokémon”, leerde op 14 september 2016 van zijn kleinzoon hoe hij op virtuele Pokémon moet jagen. Sindsdien investeerde hij al ruim 4.800 dollar (4.250 euro) in zijn jachtapparatuur. En om onklopbaar te blijven, spendeert hij nog eens gemiddeld 300 dollar (265 euro) per maand aan speelgeld. 

Meest gelezen