Putte zoekt reuzenkerstbomen en komt ze zelf kappen bij u thuis

De gemeente Putte is op zoek naar héél grote sparren in de tuinen van haar inwoners. "We zijn op zoek naar een vijftal bomen rond de 8 à 9 meter en komen die met plezier kappen bij onze inwoners," zegt schepen Nick Vercammen in Start Je Dag.

"Nee, het geld in de gemeentekas is niet op," grapt de bevoegde schepen Nick Vercammen (Open VLD) uit Putte. "We vinden dit gewoon een goede manier om dicht bij huis mooie bomen te vinden. Zo verkleinen we onze ecologische voetafdruk," zegt hij. De bomen moeten Putte opleuken tijdens de kerstperiode aan het gemeentehuis en aan de verschillende kerken in de gemeente. 

Ruim 800 euro

Krijgen de inwoners die hun boom opofferen iets in de plaats? "Euh daar kan over onderhandeld worden," zegt schepen Nick Vercammen ietwat ongemakkelijk. "In principe is er geen vergoeding voorzien, al kosten die bomen al snel 800 tot 900 euro. "Die grote formaten zijn vaak niet meer voorradig bij de kwekers. Tegelijkertijd hebben heel wat mensen ooit een kerstboom in de tuin geplant die intussen te groot is geworden. Als de gemeente die komt kappen kan dat een win-win zijn." 

Wie in Putte woont en interesse heeft om een grote boom af te staan kan de gemeente hier contacteren.

Meest gelezen