Videospeler inladen...

Antwerpse ring opnieuw vrij na zwaar ongeval, maar verkeer zit muurvast 

De Antwerpse ring is opnieuw helemaal vrij na een zwaar ongeval met 4 vrachtwagens en 2 auto's ter hoogte van Antwerpen-Oost. Er staan wel nog lange files en de hinder zal nog een hele tijd duren.

Het ongeval op de Antwerpse ring (R1) gebeurde omstreeks 13.20 uur. Richting Nederland zijn vier vrachtwagens en twee auto's op elkaar ingereden ter hoogte van Antwerpen-Oost. De voertuigen raakten zwaar beschadigd en versperden de hoofdrijbaan. Het verkeer kon er maar met mondjesmaat voorbij. Intussen zijn de vijf rijstroken opnieuw open.

Dit betekent echter niet dat het fileleed is opgelost. "Het verkeer rond Antwerpen zit muurvast", zegt Hajo Beeckman. "Op de ring zelf komt het verkeer weer op gang, maar op de snelwegen naar de stad staan nog duizenden wagens en vrachtwagens stil."

"Automobilisten moeten rekening houden met vertragingen tot anderhalf uur vanuit het Waasland", verduidelijkt Hajo Beeckman. "Vanuit de Rupelstreek zijn er vertragingen tot één uur."

Ook op de kleine wegen in de Waaslandhaven, in het centrum van Antwerpen en in de zuidrand van de stad gaat het zeer moeilijk. Dat zorgt voor grote vertragingen op onder meer de Scheldekaai en de Krijgsbaan. "Wie kan stelt zijn autoverplaatsing in de stad het best uit", zegt Beeckman.

Het verkeer over langere afstand van Antwerpen en Gent naar Hasselt wordt aangeraden om via Brussel om te rijden.

De meest actuele verkeersinformatie vindt u op onze verkeerspagina.

Videospeler inladen...

Meest gelezen