Videospeler inladen...

Vader die 9 jaar cel kreeg voor doodslaan baby, gooit andere baby hardhandig op de grond

Een meisje van drie maanden oud verkeert in kritieke toestand, nadat ze afgelopen weekend hardhandig op de grond werd gegooid door haar vader. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigt het parket. De 35-jarige man werd in 2011 nog door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot negen jaar cel, omdat hij zijn zoontje van zes maanden had doodgeslagen tijdens een computerspel. De man geeft toe dat hij het meisje op de grond heeft gegooid, omdat ze weende. Hij is aangehouden.

De verdachte paste in de nacht van zaterdag op zondag op zijn drie maanden oude dochtertje. Tijdens de nacht begon het meisje te wenen, maar omdat ze niet stopte met huilen, gooide de man het kind brutaal op de grond. Niet veel later kwam de moeder thuis, die meteen de hulpdiensten verwittigde. In het ziekenhuis bleek de baby een hersenbreuk te hebben opgelopen. Het meisje verkeert in kritieke toestand.

Enkele uren na de feiten ging de verdachte naar het commissariaat van de politie in Sint-Jans-Molenbeek. Hij gaf de feiten toe en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die plaatste hem onder aanhoudingsmandaat voor poging moord, minstens poging doodslag. Hij verschijnt later deze week voor de raadkamer.

Niet de eerste keer

De man is niet aan zijn proefstuk toe. In augustus 2008 sloeg hij zijn zoontje van zes maanden oud dood, omdat het jongetje huilde terwijl hij een computerspelletje aan het spelen was. Nochtans was hij enkele maanden voordien al opgepakt, omdat hij zijn vriendin en de baby had geslagen, maar hij werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Hij werd voor die feiten bij verstek door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot tien jaar cel, een straf die later werd teruggebracht naar negen jaar cel. De man zat tot februari van dit jaar het laatste deel van zijn straf uit met een enkelband.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen