Wedstrijd in Schellebelle stilgelegd na racistische leuze tegen scheidsrechter

Tijdens een voetbalwedstrijd in Schellebelle heeft zich afgelopen zondag een racistisch incident voorgedaan. In het vuur van de wedstrijd tussen KVV Schelde tegen KFC Heusden riep een supporter van KVV "terrorist" naar de scheidsrechter van allochtone afkomst. De wedstrijd werd even stilgelegd.

Scheidsrechter Murad A. fluit al tien jaar voetbalwedstrijden. Verwijten krijgt hij als scheidsrechter op het veld wel meer te horen. Maar afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd tussen Schelde en Heusden (derde provinciale B) liep het serieus uit de hand. Een supporter van de thuisploeg noemde hem "terrorist".

Time Out

Murad legde de wedstrijd meteen stil en riep alle spelers naar binnen.Hij speelde ook even met het idee om de wedstrijd af te fluiten. Maar zover kwam het niet. Het clubbestuur gaf de heetgebakerde supporter een bolwassing en liet in het stadion omroepen dat racistische uitlatingen niet getolereerd worden. Daarna werd de wedstrijd afgewerkt. Die eindigde op 3 - 3.

"Juiste reactie"

"Het stilleggen van de wedstrijd was een goede reactie", zegt Gino Heirbaut. Hij is voorzitter van de vriendenkring van scheidsrechters uit het Waasland, waaj ook Murad bij aangesloten is. "De wedstrijd stilleggen of zelfs affluiten is een sterk signaal. We proberen met de hulp van de Voetbalbond jonge scheidsrechters ook te wapenen tegen scheldpartijen. Bij hun eerste wedstrijden sturen we zelfs een peter mee." Maar Heirbaut geeft toe dat het moeilijk is. "Scheldpartijen horen er helaas bij. Maar zulke racistische verwijten hebben we nog maar zelden gehoord."

kasto80

Meest gelezen