Videospeler inladen...

Brussel (en familie) boven op Red Bull Elektropedia Awards met winnaars Angèle en Roméo Elvis

De Brusselse artieste Angèle en haar broer Roméo Elvis zijn de grote winnaars van de achtste Red Bull Elektropedia Awards. Met deze prijzen worden de beste artiesten uit de elektronische muziek en de urban scène bekroond. Bijna 32.000 muziekliefhebbers hebben hun stem uitgebracht.

De Red Bull Elektropedia Awards bekronen in 22 categorieën de beste artiesten, dj's, producers en evenementen in het nachtleven. De prijzen zijn vanavond uitgereikt in het Flageygebouw in Brussel. En ook op het podium is het "Brussel boven". De grote winnaar van de avond heet Angèle Van Laeken, de rijzende ster van het voorbije jaar. De Brusselse wint in de categorieën "Artist of the year" en "Breakthrough artist/dj/producer". En haar "Je veux tes yeux" is bekroond als beste nummer van het jaar.

Twee andere Brusselaars die in de prijzen vallen, kent Angèle heel goed. Haar broer Roméo Elvis wint in de categorie "Best Live Act". Vorig jaar ging hij samen met producer Le Motel met vijf beeldjes naar huis. In totaal heeft hij de voorbije drie jaar al negen Elektropedia Awards gewonnen. Le Motel is ook bekroond als beste producer.

Rapper Damso (herinner u de hetze rond het Belgische WK-lied dat hij uiteindelijk niet zong, nvdr), bij wie Angèle eerder al in het voorprogramma van zijn tournee speelde, krijgt de prijs voor beste album voor "Lithopédion". Ook vaste waarde Stromae gaat met een award naar huis voor de videoclip van zijn nummer "Défiler", opgenomen op de voorstelling van de nieuwe collectie van zijn modemerk Mosaert.

Heel wat andere laureaten komen uit Gent. De broers Dewaele winnen met 2manydjs al voor de vijfde keer de awards in de categorie beste dj. De Gentse club Kompass stoot de Brusselse Fuse van de troon als beste club. En de oprichters van de recent gesloten club Decadance, uit de Overpoortstraat in Gent, krijgen de Lifetime Achievement Award mee naar huis. Een tweede Lifetime Achievement Award gaat naar Thierry Coppens, medeoprichter van de Brusselse club Fuse en bezieler van de "La Demence"-feestjes.

Dit zijn de winnaars:

 • Breakthrough artist/dj/producer: Angèle
 • Artist of the year: Angèle
 • Best song: Angèle - "Je veux tes yeux"
 • Best live act: Roméo Elvis x Le Motel
 • Best promising artist: Sylvie Kreusch
 • Best video: Stromae - "Défiler"
 • Beste album: Damso - "Lithopédion"
 • Best festival: Dour
 • Best producer: Le Motel
 • Best media: VICE Belgium
 • Best radio: Lefto (Studio Brussel)
 • Best remix: Kendrick Lamar - "Big Shot" (Danga)
 • Breakthrough party/festival/club: C12
 • Best nightlife photographer: Nachtschaduw
 • Best label: Top Notch Belgium
 • Best dj: 2manydjs
 • Belgian club top 30: Kompass
 • Best party: Vice City
 • Best (really big) party: All eyes on hip hop
 • Marc Meulemans-award voor beste artwork: Caballero & JeanJass - Double Hélice 3 (Guillaume Kayacan)
 • Chase award voor beste nieuwe urbanartiest: Blu Samu
 • Lifetime achievement award: Thierry Coppens & Bart en Yves De Kegel van Decadance

VIDEO: bekijk hieronder het verslag van "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen