"Zoek niet meer achter deze tweet dan een motivatie voor een druilerige maandag"

Spot het Franse leger met het feit dat VS-president Donald Trump een gepland bezoek aan een Amerikaans kerkhof afgelopen weekend annuleerde omdat het te hard regende? Dat vroegen diverse nieuwsmedia zich af, nadat het leger gisteren op zijn officiële Twitteraccount een foto gepubliceerd had van een militair die, ondanks de regen, toch er gemotiveerd voor bleef gaan. De wereldwijde interesse voor de tweet noopte het Franse leger alvast tot een verduidelijking.

De annulering van Trumps bezoek leidde op sociale media tot reacties als:

 Maar het was een tweet van de Franse landmacht die nog meer de wenkbrauwen deed fronsen:

Niet alleen sociale media, maar ook nieuwsmedia, zoals The Washington Post, The Guardian, Business Insider, Time en Mashable, pikten de tweet op als een vorm van kritiek op de houding van Trump. Dat die "kritiek" te lezen was op een officiële account van het Franse leger, was daarbij des te verbazingwekkender.

En dus volgde een verduidelijking. Op de Twitteraccount werden de volgers van de Franse landmacht eerst bedankt om de motivatie op een regenachtige maandag te delen. Vervolgens werd er toegevoegd dat er niets meer achter de tweet moest worden gezocht en dat het hier louter om een normale activiteit van de militairen betrof:

Meest gelezen