Videospeler inladen...

Bellen en sms’en naar het buitenland binnenkort goedkoper

Telefoongesprekken naar EU-lidstaten mogen binnenkort niet meer dan 19 cent per minuut kosten. Dat werd vandaag beslist in het Europees Parlement. Na de afschaffing van de roamingkosten vorig jaar, komt er nu ook een prijsplafond voor het telefoonverkeer tussen Europese landen. Een sms zal nog maximum 6 cent kosten.

Vorig jaar werden de roamingkosten binnen de Europese Unie afgeschaft. Binnen Europa hoef je niet langer extra te betalen om te bellen, sms’en of voor dataverbruik. De tarieven van je eigen nationaal abonnement blijven hiervoor gelden.

Wanneer je momenteel vanuit België belt naar een andere Europees land, betaal je wel nog extra. Maar vandaag keurde het Europees Parlement een wetsvoorstel goed dat de kosten van deze gesprekken zal drukken. Bellen zal maximum 19 cent per minuut kosten, een sms 6 cent. De nieuwe tarieven treden in werking vanaf 15 mei.

Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt (N-VA) vindt het niet onbelangrijk dat er voor het telefoonverkeer tussen Europese landen ook eindelijk maximumprijzen worden ingesteld. “Er wonen heel veel Europeanen in een andere lidstaat dan hun eigen lidstaat, dus voor deze mensen is dit een groot voordeel.” Ook Lieve Wierinck, Europees parlementslid voor Open VLD, is blij met de verlaging van de tarieven. Zij benadrukt dat deze prijzen een maximum zijn. Afhankelijk van de leverancier kunnen de prijzen nog zakken.

Meest gelezen