Boete voor rokers stadion Wemmel

Wie vanaf januari nog een sigaret opsteekt in het Marcel Van Langenhove-stadion in Wemmel krijgt een GAS-boete. De burgemeester hoopt dat het niet zover komt, maar wil wél het peukenprobleem op het terrein oplossen.

Het gemeentebestuur heeft de beslissing genomen omdat ze te veel sigarettenpeuken moest opruimen. Toch zullen rokers nog ergens terecht kunnen in het stadion. Burgemeester Walter Vansteenkiste: "Buiten aan de cafetaria is een hoek met een afdak waar rokers nog terecht kunnen. Daar kunnen ze de match ook gewoon volgen. Maar we willen het stadion verder echt rookvrij houden". 

GAS-boete

Wie zich niet aan het rookverbod houdt riskeert een boete. "Eerst zullen we kijken of het verbod wordt gerespecteerd.  Is dat niet het geval, dan zullen we gemeenschapswachten op pad sturen die GAS-boetes zullen geven. Maar we hopen dat het zover niet zal komen en rokers hun gezond verstand gebruiken", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen