"Is Serena Williams misschien geen echte vrouw?"

Toen het Amerikaanse mannenblad GQ onlangs de meest invloedrijke personen van het afgelopen jaar bekendmaakte, viel onmiddellijk op dat Serena Williams haar titel tussen aanhalingstekens zag staan. Velen vroegen zich op sociale media dan ook af waarom de tennisvedette niet gewoon als vrouw werd omschreven, maar wel als "vrouw". Bedoelde men misschien dat ze geen echte vrouw was? Maar de uitleg van de reden van de aanhalingstekens was simpeler dan gedacht.

Als personen van 2018 koos GQ dit keer Michael B. Jordan, bekend van de film "Black panther", Henri Golding, bekend van de film "Crazy rich Asians", Jonah Hill, die dit jaar de bioscoopfilm “Mid90s” regisseerde, en dus Serena Williams. Alle 4 zullen ze apart de cover van de decembereditie van het tijdschrift sieren:

Al snel vroegen velen zich op sociale media af waarom Williams titel tussen aanhalingstekens geplaatst was:

Maar dat het om laster zou gaan, om Serena Williams dus in diskrediet te brengen, werd uiteindelijk tegengesproken door GQ-manager Mick Rouse, die erop wees dat het woord 'woman' geschreven was door de Amerikaanse modeontwerper Virgil Abloh, wiens handelsmerk juist is dat hij woorden tussen aanhalingstekens plaatst.

De 38-jarige Abloh werkt onder meer voor modehuis Louis Vuitton en kleedde zangeres Rihanna tijdens een van haar vele rode loper-momenten. Ook werkte hij samen met Serena Williams tijdens het recente US Open-tennistornooi.

Hier beneden kunt u een paar voorbeelden zien van Ablohs manier van schrijven:

Meest gelezen