Videospeler inladen...

Na de brand, de wanhopige zoektocht naar vermiste familie: "Mijn vader is een overlever"

In hun laatste telefoongesprek zei Chardonnays vader dat hij niet zou wegraken uit de brand rond zijn huis in het noorden van Californië. Zijn dochter wilde toch niet meteen opgeven en doorzocht de omgeving, samen met een cameraploeg van nieuwszender CBS.

Vijf dagen na de start van de dodelijkste bosbrand in de geschiedenis van de Amerikaanse staat Californië kammen forensische teams de steden en gemeenten uit die in de as gelegd werden.

In het noorden van de staat, in de wijnbouwstreek Sierra Foothills, is de 30-jarige Chardonnay Telly met haar man op zoek naar haar vader Richard. Het zoeken gebeurt met de moed der wanhoop: in een laatste telefoongesprek met haar vader schatte hij in dat hij niet zou ontsnappen aan het vuur. Sindsdien heeft ze niets meer van hem vernomen. 

Bij de zogeheten Camp Fire in het noorden kwamen zeker 48 mensen om. In het zuiden van Californië werd de bosbrand bekend als Woolsey Fire 2 mensen noodlottig. Er zijn nog bijna 230 mensen als vermist opgegeven. 

Meest gelezen