Nu al "beeldjesstorm" in Palingbeek, mensen nemen zakken vol beeldjes mee 

De 600.000 beeldjes van "Coming world remember me" in de Palingbeek in Ieper, worden vanaf morgen uitgedeeld. Maar al dagen aan een stuk nemen mensen heimelijk beeldjes mee, zakken vol. Vandaag is er zelfs sprake van een echte stormloop. Diefstal, zegt de politie van Ieper. De provincie laat de dieven begaan, dus de politie zal niets ondernemen.

Het kunstwerk dat Koen Van Mechelen maakte in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, moest blijven staan tot en met Wapenstilstand van afgelopen zondag. Nu wordt het kunstwerk afgebroken. Vanaf morgen mag iedereen een beeldje ophalen, maar dat is buiten veel hebberige mensen gerekend. Want al dagen aan een stuk en zeker vandaag, gaan veel mensen beeldjes stelen, zakken vol.

Diefstal

Strikt genomen zou het provinciebestuur een klacht voor diefstal kunnen indienen, maar dat is de provincie niet van plan, ze laat de mensen begaan. Dus is ook de politie niet van plan om in te grijpen. Al ziet niet iedereen de "beeldjesstorm" graag gebeuren. Kunstenaar Koen Van Mechelen ziet met lede ogen aan hoe hebberig de mensen op zijn werk vliegen.

Meest gelezen