"Oh nee, ze hebben van Jigglypuff een pluizig en donzig figuurtje gemaakt!"

In nauwelijks enkele dagen tijd meer dan 24 miljoen views op YouTube en meer dan 11 miljoen op Twitter. Als u denkt dat de Pokémon-rage over zijn hoogtepunt heen is, dan zal u uw mening moeten herzien. De trailer van de nieuwste Pokémonfilm, "Detective Pikachu", is nu al een hit op sociale media. Al zijn niet alle fans even enthousiast over de visuele uitwerking van de animatiefiguurtjes. Vooral de pluchen versie van Jigglypuff lokt gemengde reacties uit.

Eergisteren verraste Warner Bros. Pictures Pokémonfans met een eerste trailer op YouTube, met acteur Ryan Reynolds als "Deadpool"-achtige stem van Pikachu. De film wordt pas in mei volgend jaar in de bioscoopzalen verwacht, maar de interesse bleek nu al overduidelijk.

Toch bleek er op sociale media na het zien van de trailer enige controverse te zijn rond Jigglypuff, die even in beeld te zien was. Jigglypuff, die vijanden in slaap kan laten vallen door een bepaalde melodie te zingen, heeft in de Japanse animatieversie een gladde, strak afgelijnde vorm. Maar in de bioscoopversie zag Jigglypuff er erg pluizig en donzig uit, met veel haar. Dat lokte verontwaardigde reacties uit, zoals:

Anderen vonden dan weer dat deze filmvoorstelling van Jigglypuff best verdedigbaar was:

In ieder geval wordt hoopvol uitgekeken naar de film, en dus zal ook de bioscoopbezoeker zich moeten neerleggen bij deze Jigglypuff: 

Meest gelezen