Musea voor Schone Kunsten luiden nog eens alarmbel: "Welkom in eerste onderwatermuseum ter wereld"

"Welkom in het eerste onderwatermuseum ter wereld". Met die opvallende tweet klagen de Musea voor Schone Kunsten de slechte staat van hun gebouw aan. Want alweer regent het binnen en moeten topwerken verwijderd worden.

Voor het derde jaar op rij zitten ze met verschillende waterlekken in de Musea voor Schone Kunsten in Brussel. En daardoor zijn vijf topwerken weggehaald, vertelt woordvoerder Samir Al-Haddad. "Momenteel regent het binnen op vier plaatsen. We hebben overal bakken en emmers geplaatst, maar om zeker te zijn hebben we preventief werken uit de 17e en 19e eeuw weggehaald, waaronder één van André Lens. Een prachtig kunstwerk van twee meter op drie." 

Oplapwerk

De Regie der Gebouwen is nu voor de zoveelste keer bezig met oplapwerken aan het dak. "Maar dat is niet genoeg", zegt Al-Haddad. "Er moeten structurele oplossingen komen. Het kabinet van bevoegd staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) belooft al sinds mei budget, maar tot vandaag hebben we nog niets gezien." De woordvoerder van de staatssecretaris laat intussen weten dat het geld volgend jaar wordt vrijgemaakt. 

Meest gelezen