Vlaamse Scholierenkoepel: "Jongeren meer betrekken in keuze van voorstellingen"

Na de beslissing van Stijn Meuris om te stoppen met schoolvoorstellingen, komt er ook een reactie van de Vlaamse Scholierenkoepel. Zij betreuren het incident, maar pleiten voor meer inspraak van de leerlingen in het cultuuraanbod op school.

Meuris wil niet meer optreden voor schoolgroepen, na een incident gisteren met een tiener die met z'n smartphone bezig was. Volgens Meuris belanden zulke voorvallen meteen uitvergroot op social media.

De Vlaamse Scholierenkoepel roept op tot wederzijds respect. "De artiest zou de gsm hebben afgenomen en ermee gegooid hebben", zegt Joris Janssens van de koepel aan VRT NWS. "Dat is iets wat absoluut niet kan, maar vanuit de leerling kan er ook wel respect getoond worden voor de voorstelling van een artiest door bijvoorbeeld de gsm af te zetten."

De koepel benadrukt het belang van kunst en theater op school en pleit voor meer inspraak bij schoolvoorstellingen. "De school zou via de leerlingenraad kunnen te weten komen wat de leerlingen juist interesseert", zegt Janssens. "De school zou op basis daarvan kunnen kijken naar welke voorstellingen de school kan gaan."

Meest gelezen