Voorlopig geen gevaar voor drinkwater na botsing in Albertkanaal

Er zijn voorlopig geen problemen met ons drinkwater, nadat gisterenochtend een schip geladen met kunstmest was gezonken op het Albertkanaal, ter hoogte van Herentals. Dat blijkt uit recente stalen van Aquafin.

Oelegem

Water uit het Albertkanaal wordt tot drinkwater gezuiverd door Aquafin in Oelegem, zo'n 15 kilometer van de plaats van het ongeval. "Het duurt ongeveer vijf dagen voor het mogelijk vervuilde water tot in Oelegem stroomt, maar op dit moment is er geen reden tot paniek", volgens Chris Janssens van Water-Link.

"We hebben stalen genomen ter hoogte van het gezonken schip en er zijn geen overschrijdingen gemeten. Dat wil zeggen dat er geen gevaar is voor het consumeren van drinkwater."

Extra waakzaam

"Wij zijn uiteraard extra waakzaam en volgen de situatie op door bijkomende stalen af te nemen zodra het schip geborgen is", voegt Chris Janssens nog toe. Gisteren zonk een groot schip met 1.000 ton kunstmest aan boord.

Meer informatie over het ongeval zelf kan je hier terugvinden.

Meest gelezen