17 transmigranten uit Irak gesmokkeld in vrachtwagen vol kiwi’s

In de haven van Zeebrugge zijn 17 transmigranten gevonden in de laadruimte van een koeltransport vol kiwi's. Mensensmokkelaars hadden de transmigranten uit Irak op een parking in Rotselaar in de vrachtwagen gestoken. De Dienst Vreemdelingenzaken moet nu bekijken wat er met hen gebeurt. Onder de tranmisgranten zitten ook minderjarigen. 

De zeventien mensen werden vanmorgen aangetroffen in de haven van Zeebrugge, verstopt in de laadruimte van een koeltransport. De transmigranten, allen naar eigen zeggen uit Irak, zaten in een vrachtwagen uit Italië, geladen met kiwi’s. 

Volgens het parket van West-Vlaanderen werden ze door mensensmokkelaars in het koeltransport gestoken, terwijl de vrachtwagenchauffeur zijn nachtrust aan het nemen was op de parking in Rotselaar.  Ze manipuleerden de veiligheidssloten van het koeltransport om de deuren te kunnen openen. 

De Dienst Vreemdelingenzaken moet nu bekijken wat er met de tranmisgranten gebeurt. Onder hen zitten ook minderjarigen

Meest gelezen