Copyright 2018. The Associated Press. All rights reserved.

59 doden bij de zwaarste bosbranden uit de geschiedenis van Californië

In het noorden van Californië hebben reddingswerkers in en rond het verwoeste stadje Paradise opnieuw acht lichamen gevonden in het puin van uitgebrande huizen. Daardoor is het dodental van de verwoestende bos- en natuurbranden in het noorden van Californië nu gestegen tot 56. 

Zeker 130 mensen blijven nog altijd vermist, onder hen zijn veel bejaarden. In Paradise zijn bijna 9.000 huizen en andere gebouwen vernield door het vuur, de meeste van de 27.000 inwoners zitten al een week in tijdelijke opvangcentra. In één van die centra is nu ook het norovirus uitgebroken en zijn mensen ziek geworden.

Ook in het zuiden van Californië, rond Los Angeles, is een nieuw slachtoffer gevonden van de bos- en natuurbranden daar, daar zijn nu al 3 mensen omgekomen. In totaal zijn er in heel Californië nu al 59 doden gevallen bij de zwaarste bosbranden uit de geschiedenis van de Amerikaanse staat.

Meest gelezen