CD&V, N-VA en Open VLD samen aan de slag in Beersel

In Beersel vormen CD&V, N-VA en Open VLD een coalitie voor de komende legislatuur. Dat bevestigt burgemeester Hugo Vandaele (CD&V). Beersel werd deze legislatuur bestuurd door CD&V, Open VLD en Groen. In het nieuwe college doet N-VA dus zijn intrede en valt Groen uit de boot.

In Beersel is de nieuwe coalitie bekend. CD&V, N-VA en Open VLD gaan de komende zes jaar samen besturen. Omdat N-VA en Open VLD meteen in blok onderhandelden was er weinig alternatief dan een coalitie van CD&V, N-VA en Open VLD. Omdat LB de grootste partij blijft wordt Hugo Vandaele ongetwijfeld opnieuw burgemeester.

In een reactie bestempelt de lokale Groen-voorzitter Jan Steyaert het nieuw bestuur als "een coalitie van verliezers". Ondanks het feit dat er in Beersel twee bijkomende zetels te verdelen waren verloren CD&V en N-VA elk een zetel. Open VLD en Open Beersel behielden na hun fusie tot Open VLD weliswaar hun twee zetels maar verloren in vergelijking met 2012 toch een 800-tal stemmen. "Met een vooruitgang van 28 procent kan enkel Groen beschouwd worden als de objectieve winnaar van deze verkiezingen", aldus Steyaert. Hij begrijpt niet waarom Open VLD niet opteerde voor een voortzetting van het huidige bestuur. Door zich van meet af aan vast te klampen aan N-VA belanden de liberalen volgens Steyaert in een bestuur waar ze numeriek overbodig zijn en derhalve weinig in te brengen zullen hebben.

Meest gelezen