In beroep zelfde straf voor pleger vluchtmisdrijf Winterland

De man uit Diepenbeek die begin dit jaar tijdens Winterland drie voetgangers aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, moet 18 maanden de cel in. Zes daarvan zijn met uitstel. De man krijgt ook 3 jaar rijverbod en bijna 10.000 euro boete, waarvan een deel met uitstel.

De Diepenbekenaar was door de politierechtbank al tot dezelfde straf veroordeeld maar was in beroep gegaan. De rechtbank in Hasselt heeft de straffen nu op een detail na bevestigd. De man van 57 was dronken toen hij het ongeval veroorzaakte en had ook geen geldig rijbewijs meer.

Bij het ongeval raakte een man van 26 zwaargewond. De politie vond de dader na het ongeval in een café. Volgens zijn advocaat heeft hij sindsdien geen druppel alcohol meer aangeraakt. 

Meest gelezen