Makelaars Mejjati en Siljanoski en vriendin Veljkovic vrij onder voorwaarden

In het grote onderzoek naar fraude en wedstrijdvervalsing in de voetbalwereld is beslist dat voetbalmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski en de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic worden vrijgelaten onder voorwaarden. Mejjati en Siljanoski moeten wel eerst een borgsom betalen.

Sinds midden oktober zaten voetbalmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski in de cel in kader van het gerechtelijk onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en wedstrijdvervalsing in het voetbal. Zij zijn nu beiden bij 'handlichting' vrijgelaten onder voorwaarden. Dat betekent dat de Tongerse onderzoeksrechter beslist heeft dat het voor het onderzoek niet langer nodig is dat zij in de cel blijven.

De twee moeten wel eerst een borgsom betalen. Bij Mejjati gaat het om een bedrag van 20.000 euro, zegt zijn advocaat Sven Mary. Hij mag geen rechtstreeks contact hebben met de pers, hij moet beschikbaar blijven als de speurders hem nog nodig hebben voor het verdere onderzoek en hij mag ook geen contact hebben met de andere medeverdachten. Karim Mejjati en Dragan Siljanoski worden verdacht van witwaspraktijken. 

De vriendin van Dejan Veljkovic werd een tijd geleden al onder elektronisch toezicht geplaatst. Die enkelband is ze nu kwijt, ze is vanaf nu vrij onder voorwaarden. Wat die voorwaarden zijn, is nog niet duidelijk. 

Morgen beslist de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen of topscheidsrechter Bart Vertenten vrijgelaten wordt. Zijn zaak kwam vandaag voor de kamer. De advocaat van Vertenten vindt dat zijn cliënt niet in de cel hoort, onder meer omdat er volgens hem geen gevaar is dat Vertenten met andere betrokkenen zal praten. Maar ook omdat de onderzoeksrechter van het onderzoek gehaald is door een schijn van partijdigheid. 

Meest gelezen