Minister Weyts: "Als overlast in Noordstation blijft duren, dan stoppen er geen bussen van De Lijn meer"

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil dat er een oplossing komt voor de overlast in het Brusselse Noordstation. Anders wil hij de bussen van De Lijn er niet langer laten stoppen. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws. Volgens de minister klagen personeelsleden en reizigers van De Lijn over overlast door transmigranten. 

Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is de toestand aan het Brusselse Noordstation niet meer te houden. Hij klaagt de overlast door transmigranten aan. "Er zijn problemen met hygiëne en veiligheid. De situatie is onveilig voor zowel de chauffeurs van De Lijn als de reizigers", zegt de minister.  Weyts is duidelijk. Als deze situatie aanhoudt, wil hij niet dat er nog bussen van De Lijn stoppen op de acht perrons onder het station. 

De minister wil dat er - op korte termijn - meer politiemensen de bushaltes onder het station in het oog houden. Op lange termijn ziet hij het grootser: een nieuwe busterminal buiten het Noordstation. Die moet komen aan het Rogierplein, vlakbij het Noordstation. "We zijn met Vlaanderen bereid om daar twee miljoen euro voor vrij te maken", zegt de minister. Maar het plan loopt niet van een leien dakje. "We hebben een vergunning aangevraagd voor die terminals bij het Brussels Gewest, maar noch Brussels mobiliteitsminister Smet als minsiter-president Vervoort laten iets weten", zegt Weyts.

Meest gelezen