Videospeler inladen...

Opmerkelijk beeld uit New York: toorts van Vrijheidsbeeld wordt verplaatst

De originele toorts van het Vrijheidsbeeld in New York is vandaag verplaatst. De toorts die het iconische standbeeld momenteel vasthoudt is een replica. Het origineel verhuist naar een nieuw museum.

De originele toorts van het standbeeld is in 1984 vervangen door het huidige exemplaar. De toorts stond al die tijd in het museum in de voet van het standbeeld, maar verhuist nu naar een nieuwe locatie. Aan de andere kant van Liberty Island, het kleine eilandje in de Hudson waar het standbeeld staat, wordt momenteel een gloednieuw museum gebouwd.

De toorts ontworpen door Frédéric Auguste Bartholdi is te groot om in het museum te worden geplaatst als het af is, dus wordt het museum deels rond de toorts gebouwd. Om u een idee te geven: het ding is bijna 5 meter hoog, bijna 4 meter breed en weegt ruim 1.600 kilo. Ook een replica van het gezicht van Lady Liberty is vandaag verplaatst naar dat nieuwe museum dat in mei volgend jaar al de deuren moet openen.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen