2018 Getty Images

Sieraad van Franse koningin Marie Antoinette verkocht voor 28,3 miljoen euro

Op een veiling in Genève, Zwitserland, is een sieraad van de Franse koningin Marie Antoinette verkocht voor 28,3 miljoen euro. De verwachte opbrengst was nog geen 2 miljoen. 

Volg je ons al op Instagram?

Het sieraad staat bekend als de "Parel van Marie Antoinette". Het is een druppelvormige, natuurlijke parel die aan een strikje hangt waar diamanten zijn in verwerkt. Het is een van de topstukken van de sieradencollectie die toebehoorde aan het huis Bourbon-Parma.

Het sieraad werd vooraf geschat op 1 tot 2 miljoen dollar, maar bracht uiteindelijk 32 miljoen dollar, oftewel 28,3 miljoen euro, op. Volgens veilinghuis Sotheby's is dat een recordbedrag voor een parel. Wie de koper is wordt er niet bij gezegd.

Bijna alle tien de stukken van Marie Antoinette die op de veiling in Genève werden aangeboden, brachten meer op dan de verwachte prijs. De stukken leverden bij elkaar een slordige 43 miljoen dollar (ruim 38 miljoen euro) op. De totale opbrengst van de honderd juwelen van de familie Bourbon-Parma was 53,2 miljoen dollar (47 miljoen euro).

Marie Antoinette leefde van 1755 tot 1793. Ze was de echtgenote van Louis XVI. Ze werden allebei geëxecuteerd in de nasleep van de Franse revolutie (1789). Marie Antoinette stond bekend om haar passie voor mooie, dure kleren en juwelen en werd door de Franse bevolking gehaat om haar spilzucht.

Bekijk hier de beelden van de veiling

Videospeler inladen...

Meest gelezen