Videospeler inladen...

Het vergeten conflict in Jemen en een nieuwe wereldoorlog van spionnen: dat is aflevering 2 van Vranckx & Byloo

In de novemberaflevering van hun podcast stellen Rudi Vranckx en Vincent Byloo zich de vraag: hoe komt het toch dat de grootste humanitaire crisis ter wereld zo moeilijk in de media raakt?

Elke maand maken Rudi Vranckx en Vincent Byloo de stand van de wereld op in hun podcast "Vranckx & Byloo".

De moord op Khashoggi, Russische spionnen die overal opduiken... we lijken wel middenin een Bond-film te zitten, vinden Vranckx en Byloo. Ook collega Jan Balliauw komt even langs. Daarna richten ze de spots op Jemen, tegelijk de grootste humanitaire crisis van het moment én de meest vergeten oorlog. Een schande.

Maar de afgelopen maand bracht ook een lichtpuntje. Pierre Kompany, de vader vàn, is in Ganshoren verkozen tot burgemeester, meteen ook de eerste met Afrikaanse roots in België. Daarmee doet België het al iets beter met de politieke vertegenwoordiging van zijn minderheidsgroepen - al is er nog ruimte voor beterschap.

Ook Nomade Emma Lesuis komt langs. Zij heeft iets met Suriname, en heeft daar een reportage over gemaakt die in december uitgezonden wordt op Canvas.

O ja, wist je dat Rudi er ooit zelf van verdacht is voor de Russen te spioneren? Wat daarvan aan was, en veel meer, hoor je in aflevering 2 van "Vranckx & Byloo".

De tweede aflevering vind je nu op het kanaal "Vranckx & Byloo" op alle gangbare podcastapps.

Luister naar Vranckx & Byloo op:

Meest gelezen