Veel volk op eerste spoedcursus "gemeenteraadslid"

In Diksmuide in West-Vlaanderen hebben honderd nieuwe gemeenteraadsleden een infosessie bijgewoond over wat er nu eigenlijk van hen wordt verwacht. In de komende weken volgen er nog drie andere sessies elders in de provincie West-Vlaanderen.

Nog anderhalve maand en de nieuwe gemeentebesturen beginnen er aan. Binnen die besturen zitten heel wat nieuwkomers en die bereiden zich nu grondig voor op hun taak. Om hen daarbij te helpen zijn er in verschillende steden en gemeenten speciale infosessies. Ze krijgen daar te horen wat er van hen verwacht wordt in de gemeentepolitiek. Meer dan honderd toekomstige gemeenteraadsleden volgden gisterenavond een eerste infosessie in Diksmuide.

"Leren over wettelijke aspecten"

Eric Begheyn was één van de aanwezigen. Hij wordt gemeenteraadslid in Houthulst: "Ik vind het belangrijk om er niet zo maar in te springen. Ik heb dan wel wat levenservaring, ik ben gepensioneerd, maar er zijn heel wat wettelijke aspecten onder meer, waar ik niet zo vertrouwd mee ben. Wat bijscholing op dat vlak kan geen kwaad."

Toekomstige gemeenteraadsleden kunnen ook nog infosessies volgen in Jabbeke, Harelbeke en Wingene.

Meest gelezen