© 2018 Bloomberg Finance LP

Wie heeft er de voorbije uren ontslag genomen uit de regering van Theresa May?

Een voorlopig overzicht van de leden uit de Britse regering die de voorbije uren zijn opgestapt.  

1. Dominic Raab, minister voor Brexit

Dominic Raab was als minister verantwoordelijk voor de ordelijke afhandeling van de brexit. Zijn ontslag is een zware nederlaag voor premier May. In zijn ontslagbrief stelt hij dat hij "in goed geweten de voorwaarden die voorgesteld worden met de EU niet kan steunen". Hij voegt er wel meteen aan toe dat hij "blijvend respect" heeft voor premier May. Raab stond bekend als een hardliner.

2. Esther McVey, staatssecretaris voor Arbeid en Pensioenen

Volgens Esther McVey "eert het voorstel de resultaten van het referendum niet". Ze noemt het huidige voorstel een bedreiging voor de eenheid van het VK. "Ik kan dit niet verdedigen", zegt ze. "Ik heb dan ook geen andere keuze dan ontslag te nemen."

3. Shailesh Vara, minister voor Noord-Ierland

Shailesh Vara is nooit een voorstander van de brexit geweest. Hij was de eerste minister die vandaag ontslag heeft genomen. Vara neemt ontslag omdat hij het niet eens is met de gevolgen van de afspraken die "de EU te veel macht geven over het VK".

4. Suella Braverman, staatssecretaris voor Brexit

Suella Braverman zegt dat ze "zich niet kan vinden" in de huidige voorstellen. "Dit is niet waar voor gekozen is [bij de brexit]". Braverman is een tegenstander van de brexit.  

Anne-Marie Trevelyan, Ranil Jayawardena medewerkers voor contacten met het parlement

Trevelyan en Jayawardena zijn lichtgewichten in de regering van premier May. Hun functie weegt nog lichter dan die van staatssecretaris, maar ze behoren wel tot de ruimere regering.

Tevelyan stond onder meer in voor relaties met het parlement. Ze is een hevige voorstander van een harde brexit. Ze kwam eerder onder vuur voor financiële giften van een voormalige Russische zakenman.

Meest gelezen